Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2009

Program Interaksi Bersama Alumni 2009

Imej
Salam to all ex-SBPIS, Di sini ade satu pengumuman, iaitu Program Interaksi Bersama Alumni 2009 dtg lagi pada tahun ini. Program ini adalah program yang dianjurkan oleh Alumni SBPIS untuk pelajar F5 SBPIS 2009. Pada tahun lepas program ini berjalan dengan penuh lancar sekali yang diketuai oleh Mohd Farid Aspar (SPM 2005) , dan dibantu oleh Tariq ( SPM 2005) , Siti Aminah (SPM 2005) dan ramai lagi bekas pelajar SPM 2005 yang menjadi Facilitator. Tenaga alumni pada program tersebut adalah lebih kurang 30 orang. Pada tahun 2009 ini, kita akan mengabungkan 3 batc h ia itu SPM 2005, SPM 2006 & SPM 2007 untuk menjayakan program kita ini . Dan diberi kelebihan kepada SPM 2006 untuk kuota yang terbanyak dalam facilitator. Jadi, apa tunggu lagi, mari semua alumni SBPIS kita tengok jadual harian kita dan luangkan masa untuk program ini pada : Tarikh : 19-21 Jun 2009 (Jumaat- Ahad) Tempat : Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Selandar, Melaka Tema : " Melangkah ke Menara

Hari Guru The Movie 2008 SBPIS

Salam to all ex-SBPI Selandar, Tengah ak search di you tube, tetibe lak jumpa video ni. Video ni kalau tak salah dihasilkan oleh batch SPM 2008. Sedikit drama sebabak yang tidak begitu seram (tontonan Umum) sempena hari guru 2008. Apepun, good job guyz & girlz. Lepas ni, banyakkanlah buat video cmni lagi pada mereka yang masih bersekolah. Kenangan tu. Apapun, pada siapa yang x pernah melihat drama sebabak ini, meh kita layan drama ni di blog Alumni kita ni. Hanya boleh didapati di You Tube & blog Alumni. Layannn... PART 1 PART 2 Komen boleh diberikan di bahagian pandangan. Huhu...

RANKING SBP 2008: SBPI Selandar mencipta kecemerlangan

Berikut adalah senarai ranking SBP SPM 2008. Pada SPM 2008, kita melakar sejarah memotong SBP-SBP yang senior. Tahniah diucapkan kepada pelajar SPM 2008, semoga kalian terus melakar kejayaan. Ranking ini telah disahkan oleh Cg.Zurina. Kita mendahului SMAP kajang, SMAP Labu, SAINA dan SSP antaranya. Apapun, perjalanan masih jauh, menyumbanglah kepada SBPI Selandar untuk terus meningkatkan kecemerlangan ini. SASER 1.612 KISAS 1.68 ASIS 1.754 SAMURA 1.83 SESTER 1.841 INTEGOMB 1.883 SAINS JOHOR 1.906 TKC 1.930 SEPINTAR 1.951 SESERI 1.979 KUSESS 1.99 BRAINS 2.004 SEMASHUR 2.014 SMSSI 2.005 SEMESTA 2.059 MCKK 2.073 SBPI SELANDAR 2.075 MOZAC 2.084 SMAPK 2.11 SAS 2.108 FARIS PETRA 2.135 SESMA 2.142 ITEM 2.143 STJ 2.171 SAINA 2.171 SMAPL 2.198 INTERSABER 2.193 SSP 2.188 STF 2.221 SBPI JEMPOL 2.248 SYTRA 2.266 SMACH 2.269 SMSS 2.289 SMSAH 2.305 IGOP 2.277 SMESH 2.321 SBPI Kubang Pasu 2.307 SBPI PEKAN 2.355 INTEK 2.382 SERATAS 2.409 SEMSAS 2.406 SDAR 2.419 SCIPP 2.437 SAINS KUCHING 2.438 SHAH

Re4: Panduan Memilih Bidang Ingin Diceburi

selamat memilih adik2 =D hee~ panduannya.. fikirkan kemampuan diri dan kerelaan diri serta minat dan juga buat HOMEWORK skit.. bykkan membaca maklumat mengenai bidang2 yg ingin diceburi.. tanya kat abg2 dan kakak2 =) pastu shortlistkan bidang yg da berkenan.. compare kan.. lalu, cubalah pilih =) biasa lepasan spm mmg nak jadi itu.. nak jadi ini.. tapi.. lepas MATRIK ke ASASI ke.. baru lah nampak skit kemampuan diri.. cuma adik2 yg dpt tajaan tue.. tahniah dan jgn sia2 kan peluang yg ada.. nak2 ekonomi xbapa baik nie.. BLAJA baik2! =) KUASA MEMILIH DITGN kamu~ Mohd Tariq Bin Mohd Taufekh Source : http://groups.yahoo.com/group/ex_sbpis/

Re3: Panduan Memilih Bidang Ingin Diceburi

assalamulaikum kalian.. pndapat kopiah_alrazi tue pn ade bnar nye, hidup kat U nie mmg x same ngn hdup kat skol..untuk najib n kwn2 y seangkatan dengan nye, sy prcaya, saat ini adlah saat y plig sukar dlm hdup kalian..keputusan y anda buat pada saat ini akan menentukan siapakah dri anda 30 tahun akan datag..silap lgkah, t'sugkur la jwb nye..tp harus d ingat, hdup kite nie bkn kesorangan..syukur msih ade teman y boleh b'kogsi pengalaman dan mmberi sedikit sebanyak idea..jadi kat sini, sy hrap najib n kwn2 seangkatan leh amik n telusuri pengalaman y sy rse amat bguna dlm memilih haluan hdup kite. 1 bnde y najib dan kwan2 harus igat..subjek2 y kite skor tinggi, slalu dpt highest xsemestinye akan mmbawa kite ke mercu kejayaan.. cntoh nye, kite slalu dpt mrkah tnggi dlm kmia..xsmestinya kite kne jd chem engineer..adakah kerana slalu dpt A biologi kite rse kite bleh jd doktor??? tidak kwn2..ape yg mentukan sumer nie adalah hati kite..sejauh mane kite minat n yakin pada matlamat hd

Re2: Panduan Memilih Bidang Ingin Diceburi

assalamualaikum betul tu akkpon menyokong hujah2 abg abu,k ellya nabila,k aminah n k nisa fikir semasak2 yg boleh jgn hanguskan diri sudah tetapkan hati kuatkan semangat n minta parents sokong n doakan kita x kisahla bidang ap yang akan diceburi klu memang dah minat engine,why not just go on with ur intention ja jgn dok ikut kawan ya,kawan itu perlu,tetapi pendirian kita jg perlu kuat. before that,fikir la dulu ap kita nak jd/buat dgn pekerjaan yg kita miliki(slps tamat study) mcm mana nak contribute kpd masyarakat itu fikir sndri la eh.. apply mid east dentistry ke general? klu mid east,insyaAllah memang akan d hantar ke jordan(senior hafiz n atif) tanyala pendapat n minta sokongan mereka spy terbuka minda kita dgn lbey jelas mcm mana life n study dorang n nak buat pembetulan sket, dentistry kat jordan 5 tahun je n tengok gaya bdk2 dentist kat cni 1st sem mereka agak relex masuk 2nd sem,life agak hectic hoho(exam berat berturut+kadang2 satu hari beberapa papers) n as usual,klu dah m