Rabu, 1 April 2009

Re2: Panduan Memilih Bidang Ingin Diceburi

assalamualaikum
betul tu
akkpon menyokong hujah2 abg abu,k ellya nabila,k aminah n k nisa
fikir semasak2 yg boleh
jgn hanguskan diri sudah
tetapkan hati kuatkan semangat
n minta parents sokong n doakan kita
x kisahla bidang ap yang akan diceburi
klu memang dah minat engine,why not just go on with ur intention ja
jgn dok ikut kawan
ya,kawan itu perlu,tetapi pendirian kita jg perlu kuat.
before that,fikir la dulu ap kita nak jd/buat dgn pekerjaan yg kita miliki(slps
tamat study)
mcm mana nak contribute kpd masyarakat
itu fikir sndri la eh..

apply mid east dentistry ke general?
klu mid east,insyaAllah memang akan d hantar ke jordan(senior hafiz n atif)
tanyala pendapat n minta sokongan mereka
spy terbuka minda kita dgn lbey jelas mcm mana life n study dorang
n nak buat pembetulan sket,
dentistry kat jordan 5 tahun je
n tengok gaya bdk2 dentist kat cni
1st sem mereka agak relex
masuk 2nd sem,life agak hectic
hoho(exam berat berturut+kadang2 satu hari beberapa papers)

n as usual,klu dah msuk bidang perubatan
kene kuat semangat
nak2 life d university yg agak bebas
kene berdisiplin
bnyak tugasan yg sentiasa menanti non-stop~
(ap2 bidangpon kalau nak berjaya kena hardworking)
sentiasa dekatkan diri Allah insyaAllah dia akan bersama kita sentiasa...

salam


kauthar bt ruslan


Source : http://groups.yahoo.com/group/ex_sbpis/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Alumni ke Email Anda

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner