Ahad, 14 Mac 2010

Senarai Biasiswa 2010

Assalamualaikum semua,

Khususnya junior-junior yang dah mendapat keputusan peperiksaan SPM 09, mcammane? Puas hati ke tak. Yang penting bersyukur ke atas hadrat Ilahi di atas ketetapanNya. Pasti ada hikmah di sebalik segalanya. Oklah, apabila terkeluarnya keputusan SPM khamis lepas, maka seperti tahun2 sbelumnya, pesta biasiswa bermula..huu. Dalam suratkhabar penuh tawaran yang dibuka. Namun, mungkin yang terlepas pandang. Macam kitorang dulu, asyik terlepas je tawaran, nak cari kt internet, masih takde laman web yg khusus ttg biasiswa2 ni. So, kadang2, rasa rugi pun ada. Tapi selepas lama-lama, baru tau ade hikmah disebaliknya.

Jadi, kepada adik-adik semua, dibawah ni antara senarai biasiswa yang telah dibuka. Jadi, untuk mengetahu tentang info tentang biasiswa2 ini, cmne nk apply, syarat2nya, silalah klik biasiswa yang anda nak, dan akan di ‘direct’ kan kepada link tersebut. Dinyatakan sekali tarikh tutup biasiswa2 ini. Biasiswa2 ini juga ada disediakan untuk lepasan matrik, ALevel dan Pra-u untuk masuk Bachelor Degree. Jadi, apalagi, jomlah klik..huu :

Tarikh Tutup

14 Mac/ 7 days after SPM : Bank Negara Scholarship Awards

18 Mac : Program Ijazah Luar Negara 2010 Jpa And Mara Scholarship

21 Mac : Yayasan Tenaga Nasional Overseas Scholarship 2010

23 Mac : Securities Commission Malaysia Scholarship Award


23 Mac : TM Foundation Scholarship 2010

28 Mac : Khazanah Watan Scholarship Programme

28 Mac : Khazanah Cambridge Scholarship

30 Mac : Shell Scholarship 2010

30 Mac : UEM Group Scholarship Award


31 Mac : Yayasan Sime Darby Pre-University Scholarship Programme 2010

31 Mac : The Star Education Fund

31 Mac : Honda Scholarship

31 Mac : Taiwan Scholarship Program 2010

15 April : Gamuda Scholarships Award

17 April : CCM Scholarship 2010

17 April : IJM Scholarships 2010

Camne? Rambang mata bukan…banyaknya..Sebenarnye banyak lagi,,tapi nanti kemudianlah kitorg bgtau. Jadi,,kalau boleh isilah semua ye..huu..bukan apa, rezeki masing-masing berbeza. Selama inipun, tak banyak dr sekolah kita utk satu2 biasiswa. Tapi, kalau lain-lain biasiswa banyak. Moga Alumni SBPIS berada seantero dunia dan Negara. Amiiinnn..

Gambatte Kudasai..

Ilal Liqa’


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catatan Alumni ke Email Anda

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner