Khamis, 19 Julai 2012

Soal: Kem Biasiswa Yayasan Telekom Malaysia (YTM)?


Soalan Dalam Diskusi Ex-SBPIS

Soalan ditanya Ashraf Syamim:

Salam.. mahu tanya la... siapa-siapa yang tahu pasal kem pemilihan Biasiswa Yayasan Telekom (YTM)? Apa je yang dibuat masa masa kem tu ya?
[pada 28hb Jun pukul 11.52 ptg]

--------------------------------------
RESPON DARIPADA Ex-SBPIS

Mohd Zaki Salleh:

Senang jep.. die nak test EQ
   
Syimir Izaan Ibnu Sazman:
Time kem pemilihan YTM tu,diorang wat kem cam biase je. just ada certain activity yang nak tengok character kita, camne kita interact dengan orang, camne kita kawal emosi. So,beware jela. It's my experience when attended the camp 2 years ago, tak tahu la sekarang camne.



Ashraf Syamim:
Kawal emosi? contohnya aktiviti yang camne Syimir Izaan Ibnu Sazman???

Syimir Izaan Ibnu Sazman:
Haha. ko pergi je dulu. Baru suprise.hahha

Mohd Zaki Salleh:

Just nak share...  tips for the kem..  alhamdulillah.. tahun ni saya terpilih menerima biasiswa YTM ni.. Ok. sedikit tips for the camp. first of all, just jangan cepat emosi dengan apa fasilitator tu buat.. sebab die nak tengok cmne kite response dan kawal kite punya emosi.. just buat cool jep.. dan banyak aktiviti dia berunsurkan emosi..  sometimes die 'saiko'..  sometimes die main touching-touching.. haha.. seriusly best kat sana.. just enjoy the 3 days of the camp.. secondly.. as for the interview.. just prepare dengan personal info..  dan make sure jangan main tipu-tipu ar.. nanti confirm tak dapat jawab.. termasuk waktu kat kem tu..by the way.. kem tu memang best.. be yourself.. dan good luck.

Ashraf Syamim:
Dia tak semua la kan yang kat kem tu dapat interview tu??

Mohd Zaki Salleh:
Yapp...

Syimir Izaan Ibnu Sazman :
Nak dapat interview senang jep, tapi kalau nak dapat scholar tu, memang payah sikit. Zaki, ko ambik kos apa?

Mohd Zaki Salleh:

Foundation management.

Ashraf Syamim:
Jap2... last nak tanya nie... time pendaftaran baju formal or t-shirt biasa pun boleh?

Mohd Zaki Salleh:
haha.. time 'ana' pergi 'ana' pakai suar jeans jep.. huhu.. tapi digalakkan pakaian formal la.. best of luck!

Syimir Izaan Ibnu Sazman:
Haha. pakai formal la senang. hee. Si Asyraf nie, kos apa lak?

Ashraf Syamim:
Muahahahaha... SO MUCH FUNNN LA KEM TUUUU!!!!!!!!!!!!!! Syimir Izaan Ibnu Sazman... kos software engineering..

Syimir Izaan Ibnu Sazman:
Ouhh. haha. memang best pun kem tuu.. dah dapat panggilan interview, bagi tahu la...

Ashraf Syamim:
Hahaha... kalau dapat la kan,... tak dapat senyap-senyap je la.

Syimir Izaan Ibnu Sazman:
Haha. nak dapat interview senang je,tapi kalau nak dapat scholar tu, payah sikit la bagi budak engineering. nanti aku bagi tips2 kat ko la. dulu aku tak tau pon apa yang interviewer tu nak tanye ape, main redah je, last minute baru dapat hint. memang payahlah. So,tak dapat scholar tu. haha

Ashraf Syamim:
Haaa..kalau aku dapat nanti ko bagitahu la tips-tips dia..

Aldo Conrad:
Baru balik dari kem ni ha. kem tu, biasa-biasa je. relax. pandai-pandai bawa diri, tonjolkan diri. takda yang nak push.
[Pada 6hb Julai pukul 10.21 pagi ]

Rujukan:
Yayasan Telekom Malaysia

2 ulasan:

  1. hahaha...ak pnat tnjolkn dri mse tu...tpi mybe ad yg slah blah mne2...so x dpt....bkn rzki la owg kte kn en...tp kem dy mmg bez...mse ktrg tu....dy x tkankn lgsung bab mse sbb tu ujian nk tgk kite brdsplin ke x dri sgi mse...

    BalasPadam
  2. apa saja soalan iv dia ? ahad ni pegi iv :( risauuu ~

    BalasPadam

Catatan Alumni ke Email Anda

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner