Sabtu, 24 Mac 2012

Soal: Kos Marine Engineering di IPTA Malaysia?

Soalan Dalam Diskusi Exsbpis (18 Februari 2012):  

Azmeer Fakharurrazi: Salam, IPTA kat malaysia ni ada ke course marine engineering?

Jawapan daripada ex-sbpis (updates 6 Mac 2012) :-


----------------------------------------


Syeikha Zulaikha:
Marin Engineering cuba check di UTM, UMT, UniKL ada.

Syimir Izaan Ibnu Sazman:
Unikl dapt tajaan mara la.aftr study baru byr balek.

Khairul Amri Salahuddin:
Unikl bukan swasta -_-

Syeikha Zulaikha:
Btol...ko xdpt tajaan ble pinjam mara pe..pointer. 3.5 ke hape...byr 10 %....klo xsilap ar...

Khairul Amri Salahuddin:
Yes, betul cakap syeikha.series. siapa dapat Unikl.tanya aa dia.xkan la pointer kau x leh 3.5 above.;P kau kan pandai.sape pointer baik, kau pun akan bayar kurang.macam syeikha cakap.

Syeikha Zulaikha:
Best do mara..pinjam pun rse heaven. bayar fee untuk U lain..belanja bulanan dye bg lain. Betol..eng amik asasi pendek sket...diploma bgai baik elakkan slgi boleh..merane ouh...3 taon diploma 3-4 thn degree..buang karan..ko kan genius.

Foundation kat unikl Foundation in :-
Pre-France University * (Kursus Persediaan Universiti Perancis (Pre-France)) Pre-Russian 
University Engineering Program * (Kursus Persediaan Kejuruteraan Universiti Russia (Pre-Russian)) 
Foundation in Engineering for Spanish Universities * (Kursus Persediaan Kejuruteraan Universiti Sepanyol)

Amin Krabby:
Emmm, just nk kongsi kat umt pn ada gak kos ni....umt kalau bab2 ni bleh thn gak. ti dlm blan oktober ni pn ada The 8th International Conference on Marine Technology (MARTEC) kat sni...http://martec.umt.edu.my/....fikir2 dlu la mana yg menarik..

Hafiz Ridhuan:
umt..ijazah sarjana muda teknologi maritim..4 tahun.

Ahmad Omar Mohsin:
Kalau ko nk eng marine kat mlysia. unikl mimet la kot. aku dlu pre russian prog. tapi tok aviation. tok marine, ade gak..kat russia gak. 

Rujukan Tambahan berkaitan dengan Kos :-

Sumber: Perbincangan dalam group diskusi ex-SBPIS (Key Marine)

1 ulasan:

  1. kat politeknik ungku omar ada marine engineering, kos ni kt PUO mg prepare korg utk jd marine engineer.

    BalasPadam

Catatan Alumni ke Email Anda

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner