Khamis, 19 Julai 2012

Soal: Kos di UKM Guna Bahasa Melayu?


Soalan Dalam Diskusi Ex-SBPIS

Soalan ditanya Ashraf Syamim:

Help2... nak tanya... semua kos kat UKM memang dalam Bahasa Melayu (BM) ke??
[hari Isnin, pada pukul 1.16 pagi]

--------------------------------------
RESPON DARIPADA Ex-SBPIS

Pijie Yahya:
Universiti KEBANGSAAN Malaysia.. confirm2 BM.. tapi kalau ambil Pendidikan BI or TESLE , confirm in english.

Ashraf Syamim:

Ok2... aku tak tahu nak belajar science computer in Bahasa Melayu macam ne...xdpt bygkn...



Nur Hidayah Isa:
Aah dengar-dengar UKM memang in malay...

Pijie Yahya:
Ada ke yang senang bab-bab belajar ni?

Ashraf Syamim:
Tak la... kalau bahasa komputer belajar dalam BM kan payah tu... biasa dulu belaja dalam BI jer...

Nur Hidayah Isa:
Haah kan. banyak term-term yang kita dah biasa dalam BI. Susah gak kalau belajar dalam BM. Dapat 1 universiti je ke?

Ashraf Syamim:
Tahu tak apa... aah... 1 universiti jer...

Nur Hidayah Isa:
Ada gak yang dapat 2 kan...

Ashraf Syamim:
Memang ada... yang tu mana yang mohon USM sekali...


Shinichi Shiro:
Kod C++ guna BM error bai sebab C++ tak boleh baca BM. So, don't worry, explain jer BM, tapi term-term masih BI. =) Akak dah grad dah daripada UKM. Tiada masalah pun belajar guna bahasa ibunda sendiri.

Ashraf Syamim:
Jap... tak faham...

Shaikh Ali:
Haha

Ashraf Syamim:
Aku tak faham sebab akak tu ada sebut perkataan 'bai'... tu jer...hahaha

Shinichi Shiro:
Abaikan bai tu. hahaha tertaip secara spontan =)

Ashraf Syamim:
Hahaha.. ok2...lambat tangkap...

Ezzati Abdul Karim:

MEDIC UKM... English
(hari Isnin, pada pukul 11.51 ptg)

Rujukan : Laman WEB UKM

2 ulasan:

  1. hehehe...trbce kmbali post sndri nih...alhamdulillah...pe yg ditakotkn uh x brlaku...kos sc comp di ukm mmg fully englsh n only faculty of information science and technolgy use english rather than another fac in ukm main campus.....thank god....hahaha

    BalasPadam
  2. kalu fac engineering mcm mana??????

    BalasPadam

Catatan Alumni ke Email Anda

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner